Om Oljekungen

1970 startade Ingvar Carlsson Däck & Oljecenter i källaren på sin villa med däck och oljeförsäljning.

1985 ombildades företaget till aktiebolag och bytte namn till Oljeprodukter i Gnosjö AB. 

1993 köpte R-Kås AB (Stefan Andersson) & Ronny Karlsson företaget då Ingvar gick i pension. Vid det tillfället bestod lagret av 7 fat och 23 hinkar olja. Samtidigt med köpet flyttade företaget till R-Kås AB som Stefan ägde.

1999 bytte företaget namn till Oljekungen AB. Man fick idén till namnet eftersom den förste ägaren Ingvar, alltid kallades för Oljekungen av alla i omgivningen.

2000 köper Stefan ut R-Kås del. Nu ägs Oljekungen AB av Stefan & Ronny som räknar med fortsatt expansion. Lagret har nu växt till 70 fat och 500 hinkar och dunkar av oljor, lösningsmedel tvättvätskor m.m. Oljekungen AB har utvecklat en egen produkt som just börjat säljas, ett dunkställ med uppsamlingskar för att undvika oljespill, och för att enkelt kunna tappa med kran.

2001 köper företaget egna lokaler i Målskog, några kilometer utanför Gnosjö.
Detta år ställer man också ut på Elmia underleverantörsmässa för första gången.

2003 tas ägandet helt över av Ronny.

2008 anställs en person för ordermottagning och lagerarbete.

2011 utökas personalen med en säljare. Man satsar mer på marknadsföring än tidigare. Ställer ut, på den lokala mässan "Made in Gnosjö", tar fram en kundtidning, byter logga och utvecklar "vätskekontrollen" - ett webbaserat program för stöd åt kunderna att sköta och underhålla sina vätskesystem i såväl bearbetningsmaskiner som tvättanläggningar.

2012 säljer Ronny samtliga aktier till Anderstorp Hydraulik AB. Ronny och övrig personal jobbar kvar i företaget. Tillsammans blir de båda bolagen en komplett smörjmedelsleverantör.

undefined